Projektek

Kálmáncsa Községháza energetikai felújítása

 
TOP-3.2.1-15-SO1-2016-00036
A kedvezményezett neve: Kálmáncsa Község Önkormányzata
A projekt címe: Kálmáncsai Községháza energetikai korszerűsítése
A projekt azonosító száma: TOP-3.2.1-15-SO1-2016-00036
A szerződött támogatás összege: 41.449.104,- Ft
A projekt összköltsége: 43.599.104,- Ft
A támogatás mértéke: 100%
 

A Kálmáncsai Polgármesteri hivatal épülete a község központjában helyezkedik el, az elmúlt 20 évben felújítás, korszerűsítés nem történt, jelenlegi állapotában jelentősen rontja a már kialakított egységes településképet, ezért szükségessé vált az épület felújítása, energetikai korszerűsítése.

A felújítandó épület helyi védettség alatt áll. Felújítása a helyi értékek megőrzése szempontjából kiemelt fontossággal bír.

 

A külső vakolat omlik, a nyílászárók nem jól zárnak, megvetemedtek, belső irodai ajtókat zárni nem lehet.

Az épületnek a fele kihasználatlan, üres, a jelenleg hivatalként működő rész pedig kicsi, zsúfolt, ami nem alkalmas az igazgatási ügyek zavartalan intézésére.

 

Az épület akadálymentesen nem megközelíthető, nem használható,a hivatalnak parkolója nincs.

A hivatal épületét jelenleg egy cserépkályhával fűtjük, az üres rész fűtetlen. A mosdóban csak hideg víz van. A pályázat keretén belül az ingatlan üresen álló helyiségeiből a hivatali részhez csatolnánk egy részt.  Ezen felújítással az irodák elosztásával az ügyfelek személyiségi jogait jobban szem előtt tudjuk tartani, az ügyintézés hatékonyabbá, zavartalanabbá válna.

A fűtés korszerűsítés. illetve az akadálymentesítés miatt az épületben kisebb átalakításokat kell elvégezni. A meglévő padlásfeljáró helyén kazánház kerülne kialakításra, a padlás a teakonyhába beépítendő, lehajtható padláslétrán lenne megközelíthető, amennyiben szükséges lenne.

 

Az épületben akadálymentes mosdó kialakítása szükséges, ez meglévő üres helységből történne.

Ugyancsak az akadálymentes megközelítés miatt szükséges új ajtók beépítése is.

 

Településünkön több civil szervezet is működik és tagjaik tevékenyen részt vesznek a település közösségi életének formálásában, a település szépítésében, rendezvények szervezésében, lebonyolításában.

Az épület üresen álló részének felújításával, korszerűsítésével ezen szervezeteknek  is tudnánk helyet biztosítani a jövőben.

 

Központi fűtés kiépítését tervezzük, mellyel az egész épület fűtését megoldanánk.

A pályázatba betervezett napelemes rendszerrel pedig az áramellátás korszerűsítését szeretnénk megoldani, csökkentve az üzemeltetési költséget is.

A projekt tervezett eredménye, hatásai:

 

A fejlesztéssel egy modern, megfelelő helyelosztású, költség és energiatakarékos,a helyi lakosság igényeit messzemenőkig figyelembevevő Polgármesteri Hivatal jönne létre,ahol a község  igazgatási ügyei zavartalanul intézhetők.

A felújítás jelentős előrelépést jelentene a település életében.

 

Az akadálymentes hivatali ügyintézés biztosítása, esélyegyenlőség megteremtése megkönnyítené a fogyatékkal élő lakosok számára ügyeik intézését.

 

A felújítással javul a település összképe és megítélése.

Utoljára frissítve: 2018. 08. 13. 07:50

Keresés

Időjárás


Fel