Projektek

Kálmáncsai Községháza energetikai korszerűsítése

A kedvezményezett neve: Kálmáncsa Község Önkormányzata
A projekt címe: Kálmáncsai Községháza energetikai korszerűsítése
A szerződött támogatás összege: 41 449 104,- Ft
A projekt összköltsége: 41 449 104,- Ft
A támogatás mértéke: 100%
A projekt tervezett befejezési dátuma: 2020.05.15.
A projekt azonosító száma: TOP-3.2.1-15-SO1-2016-00036
 

A projekt tartalmának bemutatása:
Kiemelten fontos fejlesztési szükséglet az önkormányzatok részéről az energiahatékonyság javítása és a megújuló energiaforrásokban rejlő potenciál kiaknázása. A projekt célja Kálmáncsa Község Hivatalának helyt adó épület energiahatékonyság-javítása, az energiafogyasztás csökkentése, racionalizálása. Terület- és Településfejlesztési Operatív Program minden olyan, az energiaháztartás fejlesztésére irányuló rehabilitáló, helyreállító kezdeményezést támogat, amely az önkormányzati tulajdonú infrastruktúra energia-felhasználásában jelentős megtakarítást eredményez. A fejlesztési elképzelés a kapcsolódik a TOP horizontális célkitűzéséhez.

Az egyes határoló szerkezetek, illetve energiatakarékosabb épületgépészeti rendszerek egyidejű felújítása történik meg. Ennek megfelelően a rossz légzárású ablakok cseréje egyidejűleg történik a hőszigeteléssel és a szabályozható fűtés kialakításával. A csökkenő hőigény, szabályozott fűtési rendszer okozta megtakarítások, illetve a napelemes rendszer által termelt villamos energia együttesen jelentős mértékű megtakarítást eredményez. A karbantartási, javítási költségek is csökkenek.

A projekt során megvalósul a külső határoló szerkezetek korszerűsítése, burok hőszigetelése, egy háztartási méretű (napelemes) kiserőmű, a jelenlegi kazánház teljes körű felújítása és az akadálymentesítés.

 

Keresés

Időjárás


Fel